2009-07-31

Designade tavlorJag har tidigare nämnt att jag är utbildad dekoratör, jag gick en tvåårig kvalificerad yrkesutbildning i Leksand och tog examen för några år sedan. De flesta av mina klasskamrater jobbar idag inom inredningsbranchen.

Stefan Larsson är en av dem och ni kanske såg honom på TV förra sommaren? Stefan ledde tillsammans med inredaren Isabelle Halling TV-programmet "Sommartorpet". De här tavlorna har Stefan själv tillverkat och designat och jag tycker de är jättefina. Stefan har en blogg där du kan läsa och se mer av hans kreativa verk.

Foto: Stefan Larsson

2009-07-30

Hästgård till salu

För några veckor sedan inredde jag och Camilla (ägare av inredningsföretaget Lightliving) en hästgård utanför Ystad inför försäljning. Gården är nyrenoverad och har en fantastisk omgivning med åkrar och ängar runt omkring sig. Vi spenderade en hel del timmar i huset och under arbetets gång blev jag nog lite kär i det och i den vackra naturen.

Vi har anpassat inredningen till husets stil och blandat både gamla och nya möbler. Besök Svensk Fastighetsförmedling för att se fler bilder från gården och dess omgivning.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling hemsida

2009-07-29

Badrumsinspiration

Under min tid som inredare på Wohnhaus inredning & homestaging fick jag nöjet att inreda en jättefin vindsvåning inför försäljning. Våningen har två badrum med unika och exklusiva materialval.

Jag är väldigt förtjust i hur det valt att bygga upp badkaret så det står på en "scen".
Tyvärr visar inte bilderna så tydligt den effektfulla belysningen som är inbyggd bakom badkaret.
Foto: Susanne P fastighetsförmedling

2009-07-27

Färgglada möblerMöbelbutiken ILVA har många färgglada produkter, både möbler och inredningsprylar. Snart är det dax för höstsortimentet att komma in i butiken och det ska bli spännande att se de nya möblerna. Vad sägs om en lila soffa? Jag tycker färgen är jättehärlig men vi har precis köpt en ny soffa...

För er som inte bor i närheten av Malmö så finns ILVA webshop som erbjuder leverans till hela Sverige.

Bild: Ilva

Istället för tavlor...

I min gamla lägenhet valde jag att hänga gardiner framför väggen i vardagsrummet och även i sovrummet. Tyg skapar en mysighet och rummets akustik blir även bättre. Jag och min sambo är nyinflyttade i vår lägenhet och har även där använt oss av mycket tyg, dock vita och skira gardiner. Ljusa gardiner ger ett bra ljusinsläpp och gör så att lägenheten inte känns allt för mörk under det kommande vinterhalvåret. Bilder från vår nya lägenhet kommer så småningom.

Bilder: Bjurfors

2009-07-25

Townhouse i Västra Hamnen

En av många fördelar med att arbeta som inredare på ett homestagingföretag är att jag får se många olika typer av lägenheter och hus. Förra året möblerade jag upp ett arkitektritat townhouse i Västra Hamnen, Malmö. Huset bjuder på många spännande materialval som betonggolv och furudetaljer. I Västra Hamnen finns många fina arkitektritade bostäder och detta hus är verkligen ett av dem.

Turning Turso är den mest kända byggnaden i den här stadsdelen och turister från hela världen kommer hit för att se den konstigt skruvade skapelsen.Homestaginguppdraget har jag gjort för Ki:work.

Foto: Erik O fastighetsförmedling

2009-07-24

En trip till ÖsterlenTidigare i veckan besökte jag och sambon våra vänner A & P i deras sommarstuga i Kivik. Vi hann även med att besöka musteriet och en trevlig butik som heter Orelund. Deras egenodlade jordgubbar är helt fantastiskt goda. På vägen till Kiviks strand passerade vi Knäbäckshusen, ett sommarhus där hade jag inte tackat nej till!

Foto: Josefine

2009-07-23

Svårmöblerat

Vindslägenheter har en tendens att ofta vara svårmöblerade med sneda tak och en annorlunda planlösning. För ett tag sedan möblerade jag den här lägenheten inför försäljning. Det är en nyrenoverad etta som först försöktes säljas omöblerad men som aldrig blev såld. Säljaren kontaktade då homestagingföretaget Ki:work och jag fick i uppdrag att möblera upp vindslägenheten. Den blev såld snabbt efter visning!

Detta är ett bra exempel på att det lönar sig att använda sig av homestaging inför en försäljning. Det finns spekulanter som inte har något intresse för inredning och inte ser hur de kan möblera en sådan lägenhet. Då underlättar det betydligt när en inredare varit på plats.

Bilder: Erik O fastighetsförmedling

2009-07-22

Färgglad kuddeJag är som sagt på jakt efter fler kuddar till vår stora soffa och även till vår fåtölj. Jag besökte H&M hemsida igår och hittade den här färgglada kudden. Jag beställde två stycken och hoppas nu på att de kommer passa till våra andra kuddar. Om inte så finns det alltid andra möbler i lägenheten som de kan kan få pryda.

Det ska bli spännande att se när H&M väljer att sälja deras HOME sortiment i butikerna. Förhoppningsvis snart men vi får väl vänta och se helt enkelt!

Foto: H&M

2009-07-20

Master Bedroom

När jag inreder en lägenhet eller villa inför försäljning tycker jag alltid att sängkammaren får det bästa resultatet. Det spelar ingen roll om väggarna har en sliten tapet eller ett fult plastgolv, det kan ändå bli mysigt med hjälp av de rätta textilierna och rekvisitan. En sänggavel är lätt att tillverka och du kan skapa olika stilar genom att enbart skifta tyg. Det är även fint att ta upp sänggavelns tyg i kuddarna som ligger på sängen.Alla bilderna är från uppdrag jag gjort för homestagingföretaget Ki:work.
Foto: Erik O fastighetsförmedling, Våningen & villan

Ramar på plats


Medan jag jobbade igår var min sambo väldigt flitig och satte upp alla våra ramar inklusive en klocka på vår grafitgrå fondvägg. Ramarna har vi fyndat på olika loppisar och sedan spraymålat dem vita. Ramen till vänster är köpt på Ikea och har också blivit målad vit. Klockan kommer ifrån butiken Wohnzimmer i Stockholm.

Kuddarna har vi själv designat och sytt med hjälp av min duktiga mamma. Vi är på jakt efter ännu fler kuddar så om ni har något tips på en eller flera som kan passa så skriv gärna en kommentar.


Foto: Josefine

2009-07-18

Ex-jobb


Här kommer några före och efter bilder från en del av mitt examensarbete som jag gjorde för några år sedan när jag pluggade till dekoratör. Idag är det så regnigt och tråkigt väder så de här soliga bilderna kanske piggar upp lite.

Jag jobbar hela helgen, inte som inredare utan som säljare. Inredningskunskaperna kommer ändå väl till hands när en del av kunderna vill ha möbleringsförslag eller frågar om färgsättning. Det är många kunder som ska flytta in i en ny-producerad lägenhet eller villa och som har sålt de flesta av sina gamla möbler. Nu vill de ha ett nytt möblemang till vardagsrummet eller köket och tar med sig sin planskiss över sitt nya boende. Då är det alltid lika roligt att hjälpa till.

Foto: Josefine

2009-07-16

En dag i solenDagen har jag spenderat i mina föräldrars trädgård. Nackdelen med att bo i lägenhet är att man saknar en trädgård men jag har tur som bor så nära mina föräldrar att jag snabbt och lätt kan ta mig till deras. När jag och min sambo väljer att skaffa hus så vill jag ha en stor och lummig trädgård med ett fint växthus, precis som mamma och pappa har. De odlar massor av vindruvor och även goda tomater. Finns inget bättre än egenodlade grönsaker!Foto: Josefine

2009-07-15

FörvandlingJag vill visa er ett bra exempel på hur mycket homestaging kan förvandla en bostad. Jag letade genom min portfolio och hittade ett objekt jag hjälpt till att möblera upp inför försäljning. Det var under min studietid som jag kom i kontakt med inredningsföretaget Ki:work. Jag valde att lägga de flesta av mina praktikperioder där och under min tid hos Ki:work stagade vi bland annat detta hus i Flädie som ligger strax utanför Lund.

Huset var i stort behov av renovering och min chef gav tips och råd på hur ägaren på bästa möjliga sätt kunde göra huset mer tilltalande för spekulanterna. Ägaren fick tipset att måla samtliga väggar vita samt byta ut köket mot ett nytt som min chef ritade åt dem.
Här kommer fler före och efter bilder:
Kök


Arbetsrum
Master Bedroom

Foto: Ki:work

Loppisfynd

Jag och min sambo har under en viss tid letat efter tavelramar på loppisar runt om i Skåne. Nu har vi äntligen funnit några ramar vi är nöjda med. Under gårdagen spraymålade vi alla vita och de ska inom kort hängas upp på vår grafitgråa vägg bakom soffan. Resultatet på tavelväggen får ni se lite senare!

Ett tips på en bra loppis är Miljöstallet som ligger i Arrie (strax utanför Vellinge). Där hittar du bland annat fina vaser, speglar och porslin till billigt pris. Jag köpte en ram och två vaser som jag är jättenöjd med.

Foto:Josefine

2009-07-13

Dagens arbete

Idag har jag arbetat för inredning och homestagingföretaget Ki:work. En nyrenoverad sekelskiftesvåning i Landskrona ska säljas och vi fick i uppdrag att möblera upp den inför fotografering samt visning.
Foto: Josefine-Ki:work

Wohnhaus

Direkt efter jag tagit min examen flyttade jag till Stockholm, jag fick jobb på ett inredningsföretag som jag tidigare gjort min praktik hos. Företaget heter Wohnhaus inredning & homestaging och drivs av två otroligt duktiga inredare. Här kommer en bild från min före detta chefs bostad som vi stylade inför försäljning i Vasastan. En vacker vindsvåning med en unik planlösning och exklusiva materialval.

Foto: Wohnhaus

Stylat i Lund

Den här fina ettan på 38 kvm har jag stylat inför försäljning. Vardagsrummet fungerar även som sovrum och det blir inte många kvadratmeter över till övrig inredning . Jag valde därför att inreda med ljusa och lugna färger, allt för att rummet ska upplevas så stort som möjligt. En spegel ovanför soffan får även rummet att kännas rymligare.

Foto: Josefine

2009-07-12

Välkommen!

Detta är premiärinlägget i min blogg "At home", här kommer jag skriva om mitt yrke och mitt största intresse som är inredning. Jag kommer dela med mig av bilder från mina homestaging och inredningsuppdrag samt berätta om andra saker som händer i mitt liv.