2010-07-28

Ett hus med charm

Här kommer de utlovade bilderna från villan jag och min kollega Camilla inredde inför försäljning i förra veckan. Ett charmigt hus med spröjsade fönster och öppen spis i vardagsrummet, låter inte helt tokigt.

I hallen välkomnas man av en stor och härlig bukett daggkåpa som har en fin grön färg som även fortsätter som accentfärg i vardagsrummet. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi valt att inreda i en mer lantlig stil för att möblerna ska framhäva och överensstämma med husets arkitektur.

Bilder: 1,3,5-6 Svensk Fastighetsförmedling, 2,4 Josefine

2010-07-26

Bloggen 1 år

Ett år har passerat sedan jag publicerade mitt allra första inlägg på bloggen. Nu 253 inlägg senare sitter jag här hemma i vårt arbetsrum och reflekterar över hur snabbt ett år egentligen går.

Jag säger tack till er läsare som följer at home och jag hoppas att ni hänger med mig ett tag till. Inom kort kommer bloggen få sig ett nytt utseende, för ett nytt bloggår kräver en ny look!

Bilder: 1-6 Svensk Fastighetsförmedling, 7-9, 11-12 Josefine, 10 Sofie Sykfont

2010-07-23

Veckans homestaging uppdrag

Under veckan som gått har jag tillsammans med min inredarkollega Camilla på Lightliving gjort ett större homestaging uppdrag i en villa några mil utanför Lund. Vilken förvandling det blev!

Huset är byggt år 2000 i en New England-inspirerad stil med en delvis modern interiör. Det är viktigt att ta hänsyn till husets arkitektur och stil vid en homestaging så vi valde att inreda med en del möbler i shabby chic-stilen. Det blev en mix av gammalt och nytt. Som ni kan se på bilden dukade vi upp på matbordet i vardagsrummet för att ge en inbjudande och hemtrevlig känsla. Fler bilder kommer!

Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig helg!

Foto: Josefine

2010-07-18

Pallen Jena

Högre pall 549:- (på bilden), liten pall 399:-

Just nu pågår sommarrean för fullt i de flesta butiker runt om i landet men det dröjer inte länge tills höstsortimentet kommer fram. På ILVA har vi redan fått in lite nyheter, bland annat de här fina pallarna i industriell stil som heter Jena. De finns i en högre variant som fungerar perfekt till ett barbord. Jena finns även som liten pall och en sådan ska vi köpa till vår lägenhet. Frågan är bara om vi ska välja en svart eller en vit pall?

Bilder: ILVA

2010-07-15

Sommar på väggen

En stor och härlig tavelvägg med vackra blomstermotiv i färgerna lila och dov turkos. Det blir extra fint och effektfullt när färgerna tas upp i schäslongen och kudden. Ett litet tips till er som går i tankarna att göra er egen och personliga tavelvägg är att först lägga ut alla tavlor på golvet i den ordning du önskar. Då får du en mycket bättre överblick hur resultatet kommer att bli och slipper en massa onödiga spikhål i väggen. 

Idag har vi Malmöbor en liten paus från högsommarvärmen, det bjuds istället på regn och en svalare temperatur. Inte mig emot då jag sitter inomhus vid datorn och ritar på ett heminredningsuppdrag som ska vara klart den här veckan. I nästa vecka ska jag tillsammans med min kollega Camilla göra ett stort homestaginguppdrag några mil utanför Lund. Det är en villa som ska inredas och givetvis kommer ni få se bilder på resultatet.

Bilder: Bolaget mäklarbyrå

2010-07-12

Efter

Det tog sin lilla tid men nu är fågelljusstaken från danska Nordal äntligen spraymålad i vit. Jag kan dock inte ta åt mig äran eftersom det var min snälla sambo som stod för målandet.

Är ni nyfikna på hur den såg ut tidigare, klicka här.

Foto: Josefine

2010-07-10

Grattis mamma

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min mammas födelsedag! Mamma är väldigt duktig på att göra fina och kreativa blomsterarrangemang. Så vad passar inte bättre än att i present ge bort en blomsterbok. Lindas blommor bjuder på massor av inspiration i form av vackra bilder, present- och dukningstips. Bokens upplägg påminner om en kokbok, där blomsterarrangemangen presenteras i form av recept.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig helg i sommar-Sverige!

Bilder: Adlibris

2010-07-08

Sommarens blomma

Jag kan inte direkt påstå att inläggen duggar tätt här på bloggen under sommaren men jag får väl skylla på att jag har mycket på jobbfronten. Det har blivit fler arbetstimmar på ILVA och senare i sommar ska jag vara med och bygga upp de nya miljöerna med höstens fina sortiment. Jag arbetar också med ett spännande heminredningsuppdrag. Under sensommaren kommer det även bli några homestaging uppdrag runt om i Skåne. Så ser alltså min sommar ut i år, ingen rast ingen ro. Men missförstå mig inte, jag älskar mitt arbete och jobbar gärna mycket.

I juli slår pionerna ut, sommarens vackraste blomma om ni frågar mig. Jag och sambon fick de här fina pionerna av några vänner när vi hade grillkväll hos oss några dagar tillbaka.

Foto: Josefine

2010-07-02

Sommarläsning

Under sommaren förvandlas jag till en riktigt bokmal. Jag läser i princip en bok i veckan under de här varma månaderna. Det finns inget härligare än att sitta ute i sin solstol och läsa en bra bok när vädret är som allra bäst. Jag har en förkärlek för spännande deckare och kan rekommendera boken "Hypnotisören" av Lars Kepler (pseudonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril).

I sommar blir det ingen semester för min del då jag var ledig under hela april när jag och sambon var i Thailand. Jag har dock haft några härliga dagars ledighet i veckan och har kunnat njuta av många fina sommardagar. Hoppas ni får en varm och skön helg!

Foto: Josefine