2011-02-28

Ny vårskrud i sovrummet


Som jag tidigare berättat är jag i farten med att ändra om i vårt sovrum här hemma. Textilier som hängt med ett bra tag nu ska bytas ut och jag letar efter inspiration på nätet.

I lördags inhandlades ett mörkgrått överkast i sammet på Moltex utförsäljning för 499 kr. Ett riktigt fyndpris med tanke på att många överkast idag ligger runt 2000 kr i storlek 260x260 cm. Då vi har ställbara sängar som är högre än normalt så räcker inte överkastet till så jag funderar på att bädda upp som på bilden. Då gäller det dock att ha en sängkappa och fina påslakan. Jag vill få in en lyxig hotellkänsla i rummet och ska sy gardiner i grått thaisiden. Kom ihåg att hänga gardinerna från tak, då lurar du ögat att tro att takhöjden är högre och det blir inte ett lika "tungt" intryck. Inspirerande bloggen Studio Karin ger fler tips och råd på sin gardinskola som är väl värd ett besök.

Bild: Sköna Hem

2011-02-25

Möbleringstips


Att möblera ett rum optimalt är en konst i sig. Många väljer att möblera efter tv-apparaten i vardagsrummet och ställer alla möbler riktade mot den. I dagens vardagsrum ska det finnas plats och utrymme för socialt umgänge, arbetshörna, tv-tittande osv. Det är med andra ord många funktioner som ska finnas på en och samma yta. Om ni har ett större vardagsrum så rekommenderar jag att möblera mitt i rummet. Skapa små öar som gör det lätt att cirkulera runt möblerna. Försök att möblera så att tv:n inte står i fokus och är det första som syns när man stiger in i rummet. Intrycket och känslan blir betydligt mer inbjudande än om möblerna står tryckta mot väggarna. En stor och härlig matta vid soffgruppen blir pricken över i:et och binder ihop hela inredningen.

Härligt med fredag och ikväll ska vi hem till den här unga damen och hennes trevliga sambo i deras tjusiga sekelskifteslägenhet i centrala Malmö. Imorgon kväll har jag och min syster bokat biljetter till Mia Skäringers (från Mia & Klara, Solsidan) föreställning. Den har fått lysande kritik så förväntningarna är höga. Hoppas ni får en skön och avkopplande helg mina vänner!

Bilder: Dalstigen

2011-02-23

Inspiration à la Marrakesh


Jag får be om ursäkt för dålig blogguppdatering men jag började veckan med att insjukna i maginfluensa. Ingen höjdare men nu är jag på bättringsväg och kan förhoppningsvis gå tillbaka till jobbet imorgon.

Det kommer nog inte som en nyhet för er trogna läsare att jag vurmar för den marockanska inredningsstilen och tar gärna in en och annan detalj i hemmet från detta färgsparkande land. Min vän Maria har nyligen kommit hem efter en jobbresa i Marrakesh och jag blir minst sagt inspirerad att besöka staden efter sett dessa bilder. Ni kanske känner igen flygplatsen i Marrakesh där SATC 2 spelades in och inte i Abu Dhabi som de säger i filmen. Fantastisk arkitektur!

Bilder: Maria Rogersdotter- Marias Skönhet

2011-02-18

Inredningsreportage i City BO


Jag vill börja den här härliga fredagen med att hälsa alla nya läsare välkomna som troligtvis hittat hit via gårdagens inredningsreportage i City BO. Det är en vinterblek inredare och bloggerska som ni skådar på den stora bilden. Jag är inte så förtjust i att bli fotograferad men den här bjuder jag på. För er som är nyfikna på reportaget kan ni läsa det här

Jag passar på att önska er en riktigt skön helg! Jag kommer att befinna mig på ILVA både dagarna då det är min jobbhelg. Just nu pågår där en större ombyggnad och om några veckor kommer det nya och fina vårsortimentet vara på plats. Senare i vår kommer vi även ha celebert besök på ILVA men mer om det lite senare...

Bild: Skärmdump City BO

2011-02-17

Fyra nyanser av orange

  

Färgen orange har aldrig direkt tilltalat mig men när jag tittar på de här snygga bilderna måste jag nog ändra min åsikt. Till den vit- och svarta inredningen ger de olika nyanserna av orange värme. Även fast lägenheten är sparsamt möblerad upplevs den ändå hemtrevlig och ombonad. Jag har i tidigare inlägg påpekat hur viktigt det är att följa den röda tråden. Välj en accentfärg som återkommer i alla rum så binder det ihop hela inredningen och skapar en fin helhet. Kelim mattor är bland det vackraste jag vet när det kommer till mattor och roligt att se att det ligger en i barnrummet, lite otippat.

Bilder: Eklund via Hemnet & Lotta Agaton

2011-02-16

Bakom kulissernaHär har ni den oglamorösa sanningen mina vänner! Idag får ni en liten glimt i hur en helt vanlig arbetsdag kan se ut för mig. Idag har jag och min inredarkollega Camilla tömt en villa som vi inrett inför försäljning och som nu blivit såld. Det är en hel del textilier, tavlor och annan dekoration som ska packas ner och forslas tillbaka till lagret. Jag älskar mitt jobb som inredare men ibland är den allt annat än glamorös. Packning av alla saker och bortforsling av möbler vid ett homestaging uppdrag tillhör inte favorit sysselsättningarna men är ett måste. Är ni nyfikna på hur huset såg ut före tömning, klicka här och här.

För några veckor sedan hade jag trevligt besök av en fotograf och journalist från tidningen City (City Bo- delen) som gjorde ett reportage härifrån. Imorgon publiceras reportaget och det ska bli spännande att få se resultatet! Tidningen kommer finnas i Malmö och Lund om jag förstått det hela rätt.

Foto: Josefine

2011-02-14

På tal om detaljer

Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/

För att följa upp förgående inlägg visar jag idag några inspirerande bilder på detaljernas betydelse i ett hem.

Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag hur ni än väljer att fira den! Tack för att ni kikar in här hos mig på bloggen så flitigt.

2011-02-11

Detaljerna gör hemmet

Ett hem består inte enbart av rummen och dess möbler utan också av en mängd större eller mindre detaljer. När jag besöker kunder i jobbet eller mina vänner så är det roliga och udda detaljer som mina ögon dras till. Illustratören Annika Huett och fotografen Ulf Huett Nilsson har rest riket runt för att besöka olika hem och förevigat detaljer som gör det där lite extra för ett hem. Resultatet kan vi skåda i bilderboken Detaljer Hemma. Det här lilla som skapar en personlig känsla i ett hem behöver inte vara en dyr designerpryl utan kan vara en vas ärvd av en släkting eller kanske en udda lampskärm köpt på loppis. Jag har precis klickat hem ett exemplar och väntar förväntansfullt på att boken ska dimpa ner i brevlådan. Ni har väl inte missat att årets stora bokrea snart går av stapeln runt landets alla bokaffärer och nätbutiker? Det finns många fynd att göra som den här och den här

Hoppas ni får en riktigt skön helg! 

Bild: Adlibris

2011-02-10

Vägen till inredare


Intresset för inredning och design ökar hela tiden och många drömmer om ett yrke inom denna spännande bransch. Jag får många mail från läsare runt om i landet som har frågor kring mitt arbete som inredare samt vilken utbildning jag gått. Så jag tänkte det kunde passa med ett inlägg om hur min resa till inredare ser ut.

För cirka fyra år sedan tog jag examen från dekoratörs- utbildningen på Entreprenörskolan i Leksand efter att ha studerat i två år. Utbildningen innefattade långa perioder av praktik som jag spenderade på två olika inredning- och homestagingföretag. När jag ser tillbaka på den tiden så var det egentligen under praktikperioderna jag lärde mig mest. Jag hade erfarna handledare med många års erfarenhet inom inredningsbranschen och som hade mycket att lära ut. Sedan examen har jag arbetat som inredare hos Wohnhaus inredning & homestaging i Stockholm och hos Ki:work i Malmö. Idag kombinerar jag mitt arbete som inredare (egen företagare) med en halvtidstjänst som säljare hos möbelbutiken ILVA.  Ett varierande arbetsschema som passar mig ypperligt!

Mitt tips till dig som går i tankarna att utbilda dig till dekoratör eller inredare är att välja en utbildning med praktik. Den kunskap du får ute på "fältet" är ovärderlig och det blir betydligt lättare att komma ut i arbetslivet efter examen. Lycka till och kom ihåg att det aldrig är för sent att fullfölja din dröm!

Bild: Kollage av bilder från homestaging uppdrag jag varit med och gjort genom åren för Lightliving, Wohnhaus och Ki:work

2011-02-09

One must dash


På den senaste tiden har det blivit onekligen populärt med grafiska tryck i alla dess former.  Jag har en förkärlek för tryck med en humoristisk underton och blev därför lycklig när jag hittade till One must dash. Bakom dessa kreativa och roliga tryck står de goda vännerna och kollegorna Anneli Sandström och Anki Josefsson. Det är inte alltid lätt att hitta något att hänga på väggarna där hemma men en tavelvägg med en rosa ananas blandat med fotografier blir en kul och intressant mix.

Bilder: One must dash

2011-02-06

Stolen Sigga

SIGGA chair 

En fin nyhet hos Indiska i vår är stolen Sigga gjord av zink. Bakom designen står den isländska industridesignern Sigga Heimis som Indiska inlett ett samarbete med. Lite tolix känsla över stolen fast till en betydligt billigare peng. I samma serie finns även en pall i lite roliga färger. Några ord från designern om vart hon hittar sin inspiration:

"The inspiration for all my work comes from everything around me; family, children, and then of course the wonderful Icelandic nature. And not to forget, I get a lot of inspiration from travelling a lot."

Bild: Indiska

2011-02-04

Min mest betydelsefulla möbel


Mitt kära marockanska brickbord som flyttats runt genom åren och bott i många olika lägenheter i olika städer. Idag visar jag min mest betydelsefulla möbel på initiativ av min vän och bloggkollega Sofie på room by sofie. Bordet kommer från danska Nordal och har ett väldigt vackert mönster på den svarta brickan. Hortensian är nyinköpt och kanske är i det största laget men ack så fin. Är ni nyfikna på att se fler bloggares favoritmöbler, klicka då här.

Jag passar på att önska alla läsare en riktigt härlig helg!

Foto: Josefine

2011-02-03

Vårfint hos Norrgavel


Norrgavels möbler kan karaktäriseras av ord som enkelhet, känsla och närvaro. Jag finner något väldigt genuint över hela deras tankesätt och sortiment. Nu finns möjlighet att bläddra i deras nya vårkatalog och det kan ni göra genom att klicka här. Kelim har kommit stort på sistone både i form av mattor, kuddar, fåtöljer och fotpallar. Nyhet inför våren är att Norrgavel har utökat sitt kelimsortiment ytterligare. Det som är så roligt med kelim är att varje matta är unik och kan vara mellan 10-50 år gammal.   

Pressbilder Norrgavel

2011-02-01

Bolaget inspiration

Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/

Malmöbaserade mäklarbyrån Bolaget är kända för deras fina och inspirerande bilder. En rolig nyhet på deras hemsida är att många av dessa bilder är nu sparade på ett och samma ställe där alla inredningsintresserade kan skåda vackra hem som de plåtat genom åren. Jag kan tycka att titta på alla dessa fina bilder är som att bläddra i en inredningstidning. Här är några av mina favoriter från fyra olika hem med helt skilda inredningsstilar.