2011-03-31

Fantasifullt på väggen


Jag har förälskat mig i japanska konstnären Yuki Moris fantasifulla akvarellmålningar som finns i begränsad upplaga att köpa hos Up The Wall. I Yuki Moris målningar finns ett intresse för det undermedvetna och hennes mål är att skapa verkan med så lite förutfattade ideér som möjligt. Förutom färgsättningen målar hon därför verken utan att hon använder ögonen. Det ger möjlighet för betraktaren själv att tolka motivet utifrån sin egen fantasivärld.
Det är inte alltid helt lätt att hitta fin konst att hänga på väggen men jag tycker att Up the Wall har många fina konstverk till rimliga priser. Jag har precis klickat hem målningen i mitten som heter "Inner Space". 

Till och med den 3 april kommer en del av intäkterna från försäljningen av Yuki Moris konstverk att doneras till Röda Korset för att stödja biståndsarbetet efter katastrofen i Japan.

Pressbilder Up Your Wall, fotograf Carl Bengtsson

2011-03-29

Paper CutsEn fin nyhet på ILVA i vår är matbordet Paper Cuts designat av danska design- och trendbyrån We Made It. För er nya läsare här på bloggen så kan jag berätta att jag arbetar halvtid på ILVA i kombination med mitt arbete som inredare (egen företagare). Därav blir det en del skrivande om denna danska möbelkedja eftersom jag känner till produkterna så väl.
Åter till Paper Cuts där We Made It låtit sig inspireras av den japanska konstarten origami som i korthet betyder att vika papper till tredimensionella objekt. Bordet får ett lätt och enkelt uttryck som kombinerar japansk estetik och dansk design.

"Jag har velat designa en produkt som är så enkel och logisk som möjligt. En produkt där allt överflödigt har skurits bort och bara det mest basala återstår. Det är hela anledningen med origami och anledningen till att jag valde metoden vid utvecklingen av Paper Cuts."
Mathilde Witt Mølholm, We Made It

Pressbild ILVA, Produktbild We Made It

2011-03-28

Compact living

Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/

En ny vecka ligger framför oss och visst är det härligt att kvällarna nu blivit längre och ljusare? Jag har ett spännande homestaging uppdrag som ska vara klart i slutet på veckan. Det är en trerummare i Malmö som ska möbleras inför försäljning. Lägenheten har en rätt udda planlösning med ett litet master bedroom så det ska bli en rolig utmaning.

Compact living, ett ord som används flitigt framförallt i storstäderna där många väljer ett centralt läge framför större yta. Det är inte alltid helt lätt att inreda en etta då det är många viktiga funktioner som ska få plats i ett och samma rum. Några nyckelord till att få rummet att upplevas större är att hålla en genomgående röd tråd i inredningen. Arbeta gärna med färre accentfärger. Skapa rymd i rummet genom att ha ljusa väggar och tak.
En fristående klädstång kan vara ett smart sätta att förvara kläder på om det fattas garderober. Men tänk på att hålla ett genomgående färgtema bland kläderna så intrycket inte blir rörigt. Liknande klädstång finns bland annat att köpa här

Bilder: Bolaget inspiration

2011-03-24

Vårdagsjämning


Jag tror vi är många som längtar efter helgens kommande vårdagsjämning, då kvällarna blir lite ljusare och upplevs längre. Nu känns det som om sommaren inte är alltför långt borta och som jag har längtat efter sol och värme efter den här extremt långa vintern.

Det är vid den här tiden på året som vårnyheterna dyker upp i landets inredningsbutiker och på bilderna får ni se en glimt på vad IKEA har för fint att pryda balkongen med i sommar. Bilderna är stylade av duktiga inredaren Sara på bloggen Little miss fix it. Jag läste på Saras blogg att bilderna är plåtade en gråmulen dag i november. Jag är mer än imponerad över fotografens teknik att trolla med ljuset och få bilderna att upplevas som en varm och solig sommardag.

Pressbilder IKEA, Livet hemma

2011-03-22

Välkommen till Kungsgatan


Idag får ni följa med hem till min goda vän Maria och hennes sambo i deras vackra bostad i Malmö. Antika möbler, designklassiker, reseminnen och Svenskt Tenn möts i den här personligt inredda sekelskifteslägenheten anno 1902. Paret har en sofistikerad och elegant inredningsstil med en ljus bas på möblerna och med olika nyanser av blått och grönt som accentfärger.

Maria beskriver själv sin inredningsstil som flickig, romantisk och hon har en förkärlek för dova pasteller. Jag har tidigare skrivit om att det är detaljerna som gör ett hem och lägg märke till alla vackra stilleben och en takstuckatur som inte är av denna värld. Skrivbordet är ett blocketfynd som har fått nytt liv efter några lager av vit färg. Det är här som Maria sitter och skriver sina inlägg till hennes livsstilsblogg Kungsgatan. Jag bad Maria dela med sig av hennes bästa inredningstips:
 • Snåla inte med textilier. Inred med stora mattor som ramar in soffgruppen, matplatsen och sängen. Härliga gardiner absorberar både ljud och ljus. 
 • Använd finporslinet, prydnadskuddarna, fårskinnen och de fina plädarna varje dag. Saker ska användas och det ger vardagen en lite lyxigare känsla. 
 • När man bygger upp stilleben hemma- använd er av udda antal saker i olika former och höjder. Ger ett intressantare intryck. 
Tack söta Maria och M för att jag fick fotografera hemma hos er! Jag ska försöka bli bättre på att göra hemma hos-reportage här på bloggen och förhoppningsvis dröjer det inte länge tills nästa.
  Foto: Josefine

  2011-03-21

  Karim Rashid i samarbete med ILVA  Jag avslöjade i förra veckan att ILVA inlett ett nytt och spännande samarbete med en internationellt känd designer och Pernilla på bloggen Vita Pärlor gissade helt rätt. Det är ingen mindre än prisbelönta och framgångsrika industridesignern Karim Rashid som gjort en kollektion åt ILVA.

  Karim Rashid föddes i Kairo, är uppvuxen i Kanada och nu bosatt i New York. Han inspireras av mjuka organiska former och starka färger, vilket syns tydligt i hans produkter. Karim Rashid är den förste av många intressant designers som kommer presenteras i ILVAs Design Zone. Har ni vägarna förbi butiken i Malmö eller någon av de danska varuhusen så passa på att ta en titt på kollektionen för den är minst sagt färgstark och möblerna är unika i sitt formspråk. En del ur kollektionen ser ni ovan och det är givetvis mycket rosa. Ryktet säger att Mr Rashid himself kommer besöka butiken i Malmö under våren. Vi håller tummarna för det!

  Pressbilder ILVA

  2011-03-19

  Lyxigt badrum med SPA-känsla


  Jag vill passa på att tipsa om gårdagens Metro Bostad för er som inte hunnit läsa den eller inte får den hemskickad i brevlådan. Vi får se vackra bilder från ett riktigt drömbadrum plåtade av fotografen Sofi Sykfont. Badrummet tillhör inredaren och stylisten Christine Stein och hennes sambo som bor på Östermalm i Stockholm. Christine är en av ägarna till min gamla arbetsplats Wohnhaus Inredning & Homestaging. Bostaden har genomgått en stor förvandling, från ett dagis med slitna plastgolv till en lyxig lägenhet med hotellkänsla. Ett väl genomtänkt badrum med SPA-känsla som är planerat av paret själva. Stylingen står Wohnhaus för. Reportaget hittar ni här.

  Hoppas ni får en solig och fin lördag! Jag ska strax bege mig ut på stan och möta upp den här unga damen för en trevlig brunch.

  Skärmdump Metro Bostad

  2011-03-17

  Nyheter till trädgården


  I veckan har det tyvärr inte funnits så mycket tid över till bloggen som jag hoppats på då jobbet har tagit all min tid. Snart har jag tre lediga dagar att se framemot och då kommer det fler inlägg, jag lovar.

  Inför vårens sortiment har ILVA inlett spännande samarbeten med olika kända profiler och en av dem är danska trädgårdsexperten Claus Dalby. Han har valt ut fem vackra och unika danska trädgårdar där ILVAs nya trädgårdsmöbler har fotograferats. Det nya sortimentet har tagit inspiration från det nordiska sommarvädret med sina ljusa nätter och bjuder på möbler i samma ljusa och nätta stil. Vi får se mycket rotting och platsmöbler i rolig design. Trädgårdsmöblerna börjar likna möbler som vi hittills bara sett inomhus.
  Som jag avslöjade tidigare så har ILVA inlett fler roliga samarbeten och jag kan meddela att det är en framgångsrik designer som kommer besöka butiken i Malmö i vår. Kan ni gissa vem det är om jag säger att han gillar rosa?

   Pressbilder ILVA

  2011-03-11

  Längtan efter våren


  För några dagar sedan var det vår i luften i Malmö men nu tycks det ha återgått till vinter igen. Jag längtar efter att få använda min trenchcoat och ballerinaskor och slippa halsduk och klumpig vinterjacka. Nåväl den som väntar på något gott... Tulpanerna här hemma sjunger på sista refrängen men är fortfarande fina i färgen. Istället för att ha en bukett i en stor vas kan det vara fint att samla ihop ett gäng små vaser i olika storlekar och ställa enstaka snittblommor i dem. I helgen arbetar jag på ILVA och mycket har hänt där de senaste dagarna. Vi har fått in många fina nyheter som ni snart ska få se här på bloggen. Hoppas ni får en riktigt härlig helg!

  Foto: Josefine

  2011-03-10

  Färgkoordinera bokhyllan


  Var det någon mer än jag som såg inredningsprogrammet Bygglov i tisdags? Duktiga inredaren Mija Kinning och hennes team renoverade och inredde ett vardagsrum och matsal i ett fantastiskt fint hus. Resultatet blev som vanligt lyckat. Det byggdes en stor bokhylla som täckte en hel vägg med plats för en liten bänk med vacker sjöutsikt. Tanken var att böckerna skulle ställas i färg men med tanke på deras begränsade tidsschema så är det förståelig att de inte hann med det. Är ni nyfikna på resultatet så klickar ni här.

  En del föredrar att ställa sina böcker i bokstavsordning, somliga efter författare och andra efter storlek. Jag föredrar dock att färgkoordinera och ser gärna att böckerna ställs efter bokryggarnas färger. Intrycket blir betydligt lugnare och harmoniskt och blir en del av inredningen. Det har blivit allt vanligare att inreda med böcker och visst är det fint med några noga utvalda böcker på soffbordet. Böckerna visar vem vi är och skapar en personlighet och hemtrevnad till bostaden.

  2011-03-09

  En svåruttalad inredningsstil


  Eklektisk inredningsstil, en stil som både är svår att uttala och få grepp om för många. För att förenkla det lite så kan man säga att eklektisk inredningsstil är en blandning av många stilar från olika perioder. Enligt Wikipedia betyder eklekticism just stilblandning. Bilderna kommer från tre olika hem med en sak gemensamt, ägarna har blandat designmöbler med loppis- och auktionsfynd och skapat sig en eklektisk inredningsstil. Det som jag förknippar med den här stilen är även en mix av färger, mönster och strukturer. En eklektisk inredningsstil kan exempelvis vara maskulin eller feminin, minimalistisk eller klassisk men den är alltid personlig. En stil med många olika uttryck helt enkelt.

  Bilder: Sköna Hem

  2011-03-08

  Lotta Agatons hem till salu


  Det här hemmet känner nog de flesta av er igen, det har figurerat hos många inredningsbloggar samt i olika inredningstidningar.
  Lägenheten i Stockholm tillhör den framgångsrika stylisten Lotta Agaton (som jag nämnde i gårdagens inlägg) och ligger nu ute till försäljning. Den svart- och vita grafiska basen på inredningen tillsammans med accentfärgerna grönt och rött är en fantastiskt fin kombination. Ett inspirerande hem med andra ord.

  Idag är det strålande sol i Malmö och det går inte att undvika att få lite vårkänslor även fast temperaturen bara är strax över nollsträcket. Idag fyller min kära pappa år så jag passar på att säga GRATTIS till honom! 

  Bilder: Oscars Mäkleri

  2011-03-07

  What's on your mind?


  Imorgon gäller det att vakna tidigt för då släpps duktiga Therese Sennerholts nya notebooks i ett set av tre. Therese är känd för hennes grafiska tryck med nya och gamla ordspråk och citat. Döma av de fint stylade bilderna av Lotta Agaton ser anteckningsböckerna mycket lovande ut.

  Bilder: Via Lotta Agaton, foto Henrik Bonnevier

  2011-03-04

  Nytänk


  Det har hänt mycket på mäklarfronten sen jag började arbeta med homestaging för cirka fem år sedan. Då var det vanligt att mäklarna själva fotograferade objekten och resultaten blev inte alltid de bästa. Nu kräver nästan varje säljare att bilderna på deras bostad ska vara fotograferade av ett proffs och med all rätt.

  Stockholmsbaserade mäklarbyrån Fantastic Frank har fått mycket publicitet i media på sistone, både i tidningar och bland inredningsbloggar. Jag gillar det här med nytänkande och den här mäklarbyrån tänker minst sagt utanför boxen. De stylade bilderna skapar uppmärksamhet och drar många blickar till sig på Hemnet. Ovan ser ni några bilder från deras senaste objekt, en skönt stylad tvårummare på Östermalm i Stockholm.
  Ha en härlig helg alla fina läsare!

  Foto: Anders Lindén via Fantastic Frank

  2011-03-03

  Exklusivt badrum


  Jag tycker att materialvalen i det här lyxiga badrummet är otroligt fina och minst sagt påkostade. Extra snyggt är det fristående badkaret, tillverkat av kompositmaterialet exmar. Badrumsinredningen kommer från italienska Agape och badrumsskåpen i valnöt är specialritade och byggda av Malmöbaserade snickeriet Kinamockaskogen. Badrummet tillhör en modernistisk vindsvåning i centrala Malmö och fler bilder hittar ni här.

  För några år sedan publicerades ett inredningsreportage från ett liknande badrum i danska Bo Bedre. Jag har sparat tidningen som inspiration och efter lite googlande hittade jag även bilderna här. Jag misstänker att det är Attica som står bakom det här badrummet också då materialvalen nästan är identiska. Attica är ett svenskt företag vars affärsidé består i att förädla råvindar till unika bostadsrätter.

  Bilder: Bolaget 

  2011-03-02

  En grön oas


  Skönt personligt inredd bostad som ligger ute till försäljning i Sydney, Australien. De här bilderna känns som en frisk fläkt i jämförelse med de svenska mäklarnas vidvinkel fotografier som så ofta förekommer. Uteplatsen ser väldigt inbjudande ut med all sin grönska och blir som en förlängning av vardagsrummet. Fint med de röda detaljerna som passar bra ihop med alla växter, ni vet väl att rött och grönt är varandras komplementfärger?

  Bilder: Via desire to inspire, Darling Things

  2011-03-01

  En ljus bas

  Det finns väl inget skönare än att krypa ner i en nybäddad säng med rena lakan, gärna i lyxig satin. Idag gjorde jag en beställning från H&M Home och det blev ett påslakanset i vit satin för dubbeltäcke. Någon som vet hur kvalitén är? Då vi har en mönstrad sänggavel som tar mycket fokus så blev det neutrala och enfärgade påslakan utan någon brodyr. Första bilden skvallrar om en ljus och härlig sommardag och det är lätt att längta efter varmare temperaturer när man tittar ut genom fönstret. Tur är väl ändå att vi går mot ljusare tider!

  Pressbilder H&M