2011-04-28

Ljust och luftigt


Jag är som sagt i farten med att ändra om i vårt sovrum här hemma med hjälp av nya textilier och lite nytt pynt. Jag vill ha en ljus och luftig känsla i rummet precis som på bilderna. Grått och vitt är en väldigt fin kombination och passar perfekt nu till våren. Det är så lätt och smidigt att göra en förändring i hemmet enbart genom att köpa nya textilier. Ändra kuddar, plädar och gardiner efter säsong och byt ut när ni känner för en förnyelse.

Foto: Ikea Livet hemma

2011-04-26

Personlig mix


Hoppas ni haft en härlig påsk med era nära och kära. Jag har jobbat mestadels av påsken men har ändå hunnit med att njuta av det fina vädret och god mat. De två kommande veckorna är fullbokade av homestaging uppdrag, vilket förstås är väldigt roligt. I veckan ska en tvårummare i Malmö inredas inför försäljning och bilder därifrån kommer så småningom dyka upp här på bloggen.

Här kommer några bilder från en mysig och personligt inredd etta med en mix av gammalt och nytt. Fristående klädställningar börjar dyka upp allt mer i de svenska hemmen och visst är det fint med en färgglad sådan. Ikea har en billig variant och önskar du få den i en annan färg än svart så är det enkelt gjort att spraymåla den.

Bilder: Stadshem

2011-04-22

Glad Påsk

Jag tittar in för att önska er en riktigt härlig påsk och hoppas ni har lika soligt och varmt väder som vi har i Malmö idag. Jag arbetar i helgen men är ledig idag så jag ska passa på att sätta mig på uteplatsen och komma ifatt läsandet av alla inredningstidningar som samlats på hög här hemma. Vilket lyxproblem jag har!
Vi ses igen i nästa vecka och då är det dax för ett nytt och spännande homestaging uppdrag som ni ska få följa med på.

Bild: Graham & Green

2011-04-15

Trevlig helg!


Strålande sol och härligt vårväder bjuder Malmö på idag. Jag har dock spenderat förmiddagen inomhus och fixat i sovrummet som får sig en vår makeover. Nu återstår bara att inhandla en ny gardinstång och hänga upp gardinerna sen är det klart. Bilder på resultatet kommer så småningom här på bloggen.

Min mamma är en riktig hejare på att hitta fina saker på loppis till mig och den fina silverskålen har hon fyndat på Erikshjälpen för en liten summa. Den är perfekt att plantera orkidéer i eller som i detta fallet påskliljor. Hoppas ni får en skön helg och tack för att ni tittar in så flitigt här!

Foto: Josefine

2011-04-14

Duka fint till påsk


Det börjar närma sig påsk men jag måste erkänna att jag inte brukar dekorera med så mycket pynt inför denna högtid. Det har dock blivit några vita påskliljor planterade i en fin skål på matbordet. 
Ikeas populära blogg Livet hemma bjuder på fin inspiration med kreativa tips på hur man kan göra fint på bordet till påsk. Jag tycker om dukningar med ett blickfång som sticker ut och känns oväntat. På bordets mittpunkt skådas ett fågelnäste av slånris som är fylld av ägg som gästerna själva kan plocka ur. En rolig idé!

Bilder: Ikea livet hemma, Fotograf: Nina Broberg

2011-04-12

Från dagis till lyxig bostad


Under min Stockholmstripp passade jag på att träffa mina fd arbetskollegor Christine och Iréne på inredning- och homestagingföretaget Wohnhaus. Vi mötes upp hemma hos Christine och hennes sambo i deras vackra sekelskifteslägenhet på Östermalm. Bostaden genomsyras av lyxiga och genomtänkta materialval och det är svårt att tro att där en gång varit ett dagis. Lägenheten har genomgått en omfattande renovering där i princip allt rivits ut. Taket var tidigare sänkt och dolde vad som senare visade sig vara ett underbart tak med vacker stuckatur. Jag har tidigare gjort ett inlägg om parets fina badrum som ger en riktig hotellkänsla. Bilderna visar en glimt av vardagsrummet och min favorit är den vackra patchwork-mattan.

Foto: Josefine

2011-04-10

Homestaging i Malmö


Jag är åter hemma i ett soligt och varmt Malmö efter några riktigt trevliga dagar i Stockholm. Här kommer de utlovade bilderna på homestaging uppdraget som jag och min kollega Camilla på Lightliving gjorde i förra veckan. Det är en mindre trerummare i centrala Malmö som genomgått en stor förvandling. Vid första besöket i lägenheten var väggarna i sovrummet sandfärgade med en mörkgrå fondvägg och barnrummets väggar gick i en aprikos nyans. Vi rekommenderade att samtliga väggarna målades vita för för att rummen skulle upplevas större. Jag har tyvärr inga förebilder att visa men ni kanske kan föreställa er skillnaden. Vi valde att inreda med en ljus bas på möblerna och tillförde rött som en härlig accentfärg i både vardagsrum och barnrum. Vi mixar mer än gärna gamla och nya möbler för att bostaden ska kännas mer personlig och inte som en utställning. Är ni nyfikna på att se fler bilder från lägenheten, klicka här.

Har ni frågor kring homestaging eller kanske behöver hjälp inför en försäljning? Tveka inte att höra av er till mig på josefineathome@live.se eller info@lightliving.se

Fotograf Mikael Leijon

2011-04-07

"Det här var ju tråkigt"


Det har varit kusligt tyst här på bloggen i veckan men det beror mest på att det har varit väldigt mycket på jobbfronten och jag har tyvärr inte haft en ledig stund framför datorn.
Just nu befinner jag mig i huvudstaden hemma hos min vän Maria och ska spendera de kommande tre dagarna här. Shopping och lunchträff med mina fd kollegor på inredningsföretaget Wohnhaus står bland annat på schemat. På lördagkväll kommer jag och Maria befinna oss på David Batras föreställning "Det här var ju tråkigt" och jag är övertygad om att vi kommer ha ont i skrattmusklerna efteråt. Nästa gång vi ses visar jag bilder från homestaging uppdraget jag och min inredarkollega Camilla gjort i veckan.

Pressbild Robert Eldrim