2011-09-30

Hemma igen


Jag är nyss hemkommen efter fem underbara dagar i Barcelona tillsammans med min kära sambo som fyllt jämnt (hela 30 år). Staden har bjudit på sommartemperaturer och en klarblå himmel samtliga dagar. Vi har strosat runt bland de mysigaste gränderna i trendiga området El Born, ätit utsökt paella och druckit många glas cava. Jag vet hur svårt det är att hitta ett bra och prisvärt hotell i Barcelona så här kommer ett riktigt bra tips, Hotel Colonial som ligger i den gamla delen av staden. En sushirestaurang som är värd att nämna är Big Fish som ligger i El Born. Besök deras hemsida och låt er inspireras av den snygga inredningen. Överallt i Barcelona finns de här vackra gatulyktorna att skåda, jag kunde inte låta bli att fotografera dem. 

Hoppas ni får en riktigt härlig helg kära bloggläsare!

Bild: Josefine

2011-09-21

Före- och efterbilderMinns ni kolonistugan jag berättade om i slutet av förra veckan? Nu har den äntligen blivit fotograferad av duktiga Mikael Leijon och här kommer några före- och efterbilder som jag vet att ni brukar gilla. En total förvandling, från sliten och mörk stuga till ett ljust och hemtrevligt sommarboende. Lightliving har hållt i renoveringen och ligger även bakom homestagingen av denna fina stuga. Som ni kan se har det skett en hel del förändringar. Väggar har rivits och en ny och mer funktionell planlösning har tagits fram. Nytt brädgolv har målats vitt och brädor har satts upp på väggarna för att ge en ruff och lantlig känsla som passar så bra i en kolonistuga. Då stugan endast är på ca 30 kvm är det viktigt att hålla en röd tråd i inredningen. Vi valde därför att inreda med vitt, svart och grått som bas och olika nyanser av blått som accentfärg. Skulle man haft fler färger hade stugan upplevts betydligt mindre.

Besök gärna Lightliving på Facebook, ni hittar oss genom att klicka här. Varje vecka bjuder vi på inredningstips och inspirerande bilder.

Bilder: Mikael Leijon

2011-09-19

Toarpsdals Missionshus till salu


Ni kanske känner igen det här hemmet från ett reportage i Sköna Hem som publicerades för inte så längesedan. Toarpsdals Missionshus beläget några minuter utanför Borås är nu till salu och här finns många inspirerande bilder att skåda. Den gamla kyrksalen används idag som vardagsrum och har en generös takhöjd på 4,8 meter med vackra spröjsade fönster som släpper in massor av ljus. Jag fullkomligt älskar färgsättningen på väggarna i hallen och att lampfoten målats i en liknande grå metallisk nyans, ursnyggt. Tipstack till Trendenser!

Bilder: Skandiamäklarna

2011-09-16

Trevlig helg!

Det är fredag igen och jag inledde min dag på ett trevligt sätt högst upp i Turning Torso på 54:e våningen. Jag lyssnade på ett intressant seminarium om inredning inspirerad av Feng Shui. En av föreläsarna var inredaren Jannice bakom inredningsbloggen Simplicity. Är ni som jag nyfikna på att lära er mer om den här inredningsfilosofin så missa inte Jannices Feng Shui-skola.

Jag måste bara få tipsa er om september numret av modetidningen Elle UK som har ett fantastiskt fint omslag. Hoppas ni får en härlig helg!  

Bild: Tipstack till En mammas dag- Helena

2011-09-14

Homestaging i kolonistuga


Här kommer en liten smygtitt på vad jag har gjort i början på veckan. En söt liten kolonistuga i Malmö har genomgått en stor förvandling. Tänk bastu och furuväggar samt en udda planlösning så får ni kanske en uppfattning om hur huset såg ut innan renoveringen. Det är första gången jag inreder en kolonistuga inför försäljning och det har varit riktigt roligt att få ta ut svängarna och inreda i en lantlig stil som passar huset så väl. Fler bilder kommer så fort fotografen har varit där och plåtat. Jag ska se om jag kan få tag på några förebilder också och visa er.

Bild: Josefine

2011-09-09

Happy weekend


Minns ni glaskupan som jag inhandlade hos Aschebergsgatan 24 för ett litet tag sedan? Den har nu funnit sin plats på vår tv-bänk i gott sällskap med bordslampa från Ilva, japansk tekanna från Tehuset Java, geishor från Lagerhaus och ett gäng inredningsböcker från bland annat Adlibris. Tändsticksasken med humoristisk text köpte jag på ROOM sist jag var i huvudstaden.

Min semester börjar gå mot sitt slut och det känns faktiskt helt ok då jag måste säga att jag är rätt utvilad och redo att börja jobba igen. På måndag ska jag och min kollega Camilla på Lightliving ta oss an ett lite annorlunda homestaging objekt men mer om det nästa gång vi ses. Hoppas ni får en härlig helg!

Bilder: Josefine

2011-09-07

En befriande inredningstrend


Även fast det här hemmet är inrett med en salig blandning av möbler från helt skilda tidsepoker så funkar det trots den uppenbara stilkrocken. Det är personligt inrett och fyllt av udda och roliga detaljer. Det ser ut som att "inreda personligt" trenden stannar kvar hos oss ett tag till döma av alla mässrapporter från Formex  (inredningsmässa för fackfolk). Hemmet ska spegla din personlighet och visa vem du är. En befriande inredningstrend med andra ord.  

2011-09-06

Tips till lyckad färgsättning


Många tycker det är svårt att färgsätta ett rum men för att göra det lite enklare så är ett bra tips att utgå från en tavla, kudde, matta eller som i det här fallet en tapet. Bilderna kommer från fina bloggen Ralfefarfars paradis och här kan man se tydligt att färger från tapeten återkommer i inredningen. Olika toner av petroleum passar väldigt bra tillsammans med brunt och skapar en fin helhet till rummet. De svarta möblerna skapar kontrast i inredningen. Glöm bara inte bort belysningen som är extra viktig i ett rum med lite mörkare väggar och möbler.

Bilder: Ralfefarfars paradis

2011-09-05

Kreativa tavelväggar


Att göra en kreativ och personlig tavelvägg är lättare än vad man kan tro, det gäller bara att ha tålamod. Här kommer några exempel på hur man med enkla medel kan skapa ett fint blickfång på väggen. Ett tips är att först lägga alla tavlor på golvet och placera dem i rätt ordning, på så sätt får du en överblick över det kommande resultatet. Det kan vara en god idé att fotografera då det är lätt att glömma bort ordningen när du väl börjat hänga tavlorna på väggen.  En tavelvägg behöver inte vara helt perfekt med likadana ramar utan våga mixa och blanda gärna in en udda detalj som en bokstav. Bild nr 2 kommer från vår sovrumsvägg och vi har blandat hejvilt olika motiv, ramar och färger. För att göra allt sammanhängande har vi valt att hänga ramarna i en rektangulär ruta. På bild 1 är tavlorna placerade i en cirkel, fint!

Bilder: 1. IKEA Livet Hemma 2. Sofi Sykfont 3. Hilda Granath

2011-09-02

Marockansk puff


För er trogna läsare så kommer det nog inte som en överraskning att jag har en förkärlek för den marockanska inredningsstilen. En stil som är fin att blanda med en mer modern inredning, det kan räcka att bara ha någon enstaka marockansk detalj för att skapa en spännande mix. Skinnpuffar från Marocko syns rätt ofta i olika inredningssammanhang och hemma har vi en vit inhandlad på Casa Marrakech i Malmö. Perfekt att vila fötterna på eller använda som extra sittplats när gäster kommer på besök. Klicka här och här för att se fler varianter av fina puffar i olika hem.

Bild: Hemnet