2011-11-28

En kväll i julens tecken


Här kommer några bilder från torsdagens föreläsning som anordnades av min arbetsplats Lightliving. Min kollega Camilla Wästerberg som är utbildad Feng Shui-konsult föreläste om "Feng Shui i jultid" och till fika bjöd vi på julinspirerad buffé med bland annat chaicupcakes med chokladfrosting som jag bakat. Alla gäster gick hem med varsin goodiebag. Det blev en väldigt lyckad kväll och det kommer bli fler föreläsningar och även kurser framöver så håll utkik efter datum här på bloggen eller via facebook.

Bilder: Maria Henfeld

2011-11-27

Glad första advent!


Bild: Josefine

2011-11-26

Det är detaljerna som gör det


Malmöbaserade mäklarbyrån Bolaget är experter på att förmedla unika och vackra bostäder med inredning som sticker ut. Här kommer några bilder från ett av deras objekt som just nu ligger ute på deras inspirationssida. Ett hem som är fyllt av roliga och personliga detaljer. Love it.

Äntligen lördag och jag kan pusta ut efter en minst sagt intensiv jobbvecka. Torsdagens föreläsning blev riktigt lyckad och det kommer bli fler föreläsningar framöver så håll utkik efter nytt datum här på bloggen. Idag står städning, julpyntning och julbak på schemat. Vi ses igen imorgon!

Bilder: Bolaget inspiration

2011-11-22

Vitt, turkost, guld


Förberedelser inför torsdagens föreläsning "Feng Shui- i jultid" är i full gång. Den anordnas av min arbetsplats Lightliving och idag har jag, min kollega Camilla och vår praktikant Linnea ordnat med att fylla påsar med fina saker och vackert silkespapper. Alla gäster kommer nämligen att gå hem med varsin spännande goodiebag! Det finns fortfarande kvar några lediga platser till föreläsningen, läs mer det här. Du anmäler dig lättast genom att skicka ett mail till info@lightliving.se eller skriver en kommentar under detta inlägget. Hoppas jag träffar några av er läsare på torsdag! 

Bild: Josefine

2011-11-21

Homestaging i mysigt gatuhus


I det här charmiga gatuhuset i Trelleborg spenderade jag och min kollega Camilla på Lightliving några roliga dagar i förra veckan. Vi hade nöjet att inreda huset inför försäljning och här kommer några bilder på resultatet. Vi valde att inreda med en mix av gammalt och nytt, massor av textilier och med material som läder, päls och ylle. Allt för att skapa en så mysig och ombonad känsla som möjligt.

Fotograf: Mikael Leijon

2011-11-14

Tripp till huvudstaden


Jag tar två dagars välbehövlig paus från stressen här hemma och beger mig till härliga Stockholm. Jag ska bo hos min kära vän Maria, hälsa på mina gamla kollegor på Wohnhaus och givetvis besöka en massa roliga butiker. Jag har en runda jag brukar följa när jag är i huvudstaden och då är det favoritbutikerna Dis, Svenskt Tenn, R.O.O.M., Cazami och Nordiska Galleriet som gäller. Har ni fler bra tips på butiker som jag inte får missa så skriv gärna en kommentar. Vi ses igen i slutet på veckan!

2011-11-11

En lekfull mix


En del av er kanske känner igen det här hemmet från ett reportage hos stylisten Jennifer Jansch i senaste nr av Sköna Hem? Nu ligger den här charmiga våningen ute till försäljning och fler inspirerande bilder finns att skåda hos mäklarbyrån Skeppsholmen. Jag fullkomligt älskar den lekfulla mixen av möbler och  inredningsdetaljer i det här hemmet. 

Fredag igen och jag tycker att den här veckan har passerat extra fort. I början på veckan avslutade jag och min duktiga dekoratörskollega Emma ett större julprojekt i ett varuhus i Malmö. Därefter har jag jobbat tillsammans med mina kollegor på Lightliving då vi inrett ett mysigt litet hus inför försäljning. Bilder från huset kommer dyka upp här på bloggen under nästa vecka. Hoppas ni får en riktigt härlig helg!

Bilder: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

2011-11-08

Vackert på golvet


Jag har en förkärlek för patchwork och gillar idén med återvinning och att gamla och slitna mattor får nytt liv. Jag är helnöjd med vår lila patchwork här hemma som är gjord av vackra gamla persiska mattor som sedan sytts ihop och färgats. Nackdelen med den här typen av mattor är att de kostar en slant men på fredag släpper ingen mindre än IKEA en limiterad kollektion av äkta mattor från Turkiet. Döma av bilderna så ser de mycket lovande ut!

Bilder: IKEA Livet Hemma Fotograf: Patric Johansson

2011-11-06

Feng Shui i jultid


För er nya läsare kan jag berätta att jag arbetar som inredare på Lightliving, ett inredning- och homestagingföretag i Malmö. Vi jobbar inte enbart med heminredning och homestaging utan vi håller även i föreläsningar och kurser. Min kollega Camilla Wästerberg är utbildad feng Shui-konsult och i slutet på månaden bjuder Lightliving in till en inspirerande kväll i julens tecken. Camilla kommer då föreläsa om hur vi med Feng Shui, denna tusenåriga kunskap, kan skapa harmoni i våra hem i jultid.

Tid och plats: 24 november kl. 18-20 på Hyllie Gård (nära Malmö Arena)
Pris: 125:-/pers

Under kvällen bjuder vi på fikabuffé och alla går hem med varsin spännande goodiebag!

Passa på att anmäla er redan nu då det är begränsat antal platser. Anmälan sker senast den 20 november via mail till info@lightliving.se eller sms: 0736 268896 (bekräftelse och bet. information erhålles via mail)

Jag hoppas vi ses på föreläsningen!

Bild: Lightliving

2011-11-05

En vacker höstdag


Det har tyvärr varit tyst här på bloggen ett tag då jag dragits med en jobbig förkylning som aldrig tycks vilja släppa taget. Nu är jag snart tillbaka på banan igen så inläggen lär komma tätare, jag lovar! Förutom att vara sjuk har jag hunnit med några spännande uppdrag, jag har gjort ett mindre homestaging uppdrag i en villa och även juldekorerat ett större varuhus i Malmö. En av många fördelar med att jobba som inredare och dekoratör måste vara att mina arbetsdagar aldrig är sig lika utan jag gör nya kreativa saker varje dag. 

Vacker höstbild i Malmö plåtad av min kära vän Maria, ni hittar hennes fina blogg genom att klicka här.