2012-04-28

Nytänkande Origami


För ett litet tag sedan gick jag på Engelbrektsgatan i centrala Malmö och passerad några av mina favoritbutiker Norrgavel och Olsson & Gerthel. Någonstans mellan dessa butiker fastnade mina ögon på ett skyltfönster vars dekoration bestod av vacker och unik keramik. Jag talar om IM Fair Trades butik som har ny organisation och därför har valt att förnya sitt sortiment. Jag gick hem med två vackra vaser och en trana, allt i vitt. Det undgår nog ingen att keramikerna har inspirerat av den japanska pappersvikningskonsten Origami. Jag är mycket nöjd med mina köp och det känns bra att stödja en bra sak.

Bilder: Josefine- at home

2012-04-25

Onsdagsinspiration


Inspirerande bilder från ett fint inrett hem i skånska Trelleborg som är till salu just nu. Jag är som ni säkert vet vid det här laget svag för svart och vita interiörer och det här köket och vardagsrummet tilltalar mig väldigt mycket. Snyggt med alla stolar i trä och ramarna som bryter fint mot det grafiska och skapar värme till den svart och vita inredningen. Fler bilder hittar ni här.

Bilder: Hemnet inspiration/Peter Landgren & Co

2012-04-11

Favoriter i bokhyllan


Jag älskar att köpa böcker och då är det främst inredning, mode- och kokböcker som inhandlas med jämna mellanrum. I helgen klickade jag hem två böcker som jag haft på min önskelista ett bra tag, Mia Öhrns bakbok Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk samt modeboken Yves Saint Laurent: Style av Pierre Berge. Jag tycker själv att det är roligt när andra bloggare tipsar om läsvärda och inspirerande böcker så här kommer en lista på mina favoriter i bokhyllan.

Decorate av Holly Becker och Joanna Copestick- En jättefin inredningsbok fylld av inspirerande hem från hela världen. 

Under valnötsträdet av Anna Bergenström och Fanny Bergenström- En kokbok med 400 recept och som är smart uppdelad i olika avsnitt. Under kardemumma hittas favoriten vegabullar som är fyllda av smör och just kardemumma.  

Fashion av Charlotte Seeling- Modebok som är en perfekt coffee table book. 

Har ni några bokfavoriter som vi andra inte får missa, dela gärna med er i kommentarsfältet. 

Bild: Bolaget

2012-04-07

PåskhälsningHoppas ni har ett mysigt påskfirande med era nära och kära. Jag firar påskafton i sambons och familjens sällskap, det blir varmrökt lax till middag och en och annan macaron kommer med säkerhet slinka ner till fikat. Mina föräldrar får en påskgul ask fylld av smarriga macaroner som jag bakat i present. 

Bild: 1.Weronica Fremenius- En mammas dag/Weronica via Livet Hemma IKEA 2. Josefine- at home