2012-05-31

Pom poms


I början på veckan spenderade jag och min dekoratörskollega Emma dagen på ett större köpcentrum i Malmö. Vi dekorerade inför sommaren och hela huset fylldes av fina pom poms i olika storlekar och färger. Det blir väldigt effektfullt att hänga många i en stor grupp. All creed till Emma som vikt ca 80 st pom poms inför det här dekouppdraget och det tar sin lilla tid. Blir ni själva sugna på att göra pom poms så finns det en bra video här som visar hur ni ska gå tillväga. Inspiration i mängder hittas hos Pom Pom Factory.

Bild: Josefine- at home

2012-05-24

Inför sommarens festligheter


IKEA bjuder på fantastisk fin inspiration inför sommarens alla bröllop och fester. Var inte rädd för att blanda porslin, glas och stolar då allt inte behöver vara perfekt matchat. Det vita binder ihop hela dukningen och de färgade pom pomsen och blommorna bryter av fint. Börja leta och fynda på loppisar redan nu om du vill skapa en personlig touch på en kommande middagsbjudning. Det har blivit väldigt populärt med pom poms och visst är de vackra och effektfulla att hänga upp i taket eller som i det här fallet i ett träd. Fler bilder finns att skåda i boken Var dags fest som jag kan rekommendera, finns att köpa på IKEA för en billig peng.

Det är högsommarvärme i Skåne men tyvärr har jag drabbats av en envis förkylning och det blir till att spendera min lediga torsdag inomhus. Glass i stora lass och favoritfilmen the notebook gäller just nu.

Bilder: IKEA Livet Hemma

2012-05-17

Torsdagsinspiration


Det börjar bli allt vanligare att vi ser bostäder på hemnet som nyligen varit med i något svenskt inredningsmagasin. Det finns några färska exempel som Jessica Folckers arkitektritade hus som vi såg i tidningen Residence för inte så länge sedan, nu ligger det ute till försäljning här. Ett annat exempel är det här hemmet som sågs i ett reportage i samma tidning för inte så länge sedan. Bostaden väckte stor uppmärksamhet med all rätt, en pampig våning med många fina möbler och detaljer. Fler bilder på denna vackra Malmövåning hittar ni hos mäklaren Bolaget.

Bilder: Bolaget

2012-05-12

Älskade pion


Maj är en av årets bästa månader om ni frågar mig, körsbärs- och magnoliaträden blommar och vi har hela sommaren framför oss. I maj går det även att köpa min absoluta favoritblomma pion och jag köper hem en bukett så fort jag får tillfälle. Här kommer en liten glimt från vårt sovrum, jag ska ta fler bilder så fort jag har tid över och visa er.

Bild: Josefine- at home

2012-05-10

Helkaklat


Något som jag tycker är väldigt fint är att helkakla väggarna i ett kök, precis som en av mina favoritbloggare Charlotte på Blackbird gjort. Deras fina lägenhet i Göteborg ligger ute till försäljning via Alvhem och är ni nyfikna på att se mer av hemmet, klicka då här. Bilderna läggs direkt i min inspirationsmapp inför framtida köksprojekt.

Bilder: Via Blackbird

2012-05-07

Timglas


För ett tag sedan cyklade jag och min mamma bort till Daniella Wittes fina butik Inreda Utreda som ligger ett stenkast från mitt föräldrarhem. Där fanns mycket fint att shoppa och bland annat det här fina timglaset fick följa med mig hem. 

Bild: Josefine- at home