2012-10-29

Fika


Helgen har bjudit på två födelsedagskalas och vi har ätit allt gott som hör till som chokladtårta och marrängtårta. En fika här hemma lyckades vi även klämma in och våra nya fina kaffekoppar från Oscar & Clothilde invigdes. Vid det här laget vet ni nog att jag är väldigt förtjust i att baka macroner och till fikat njöt vi av varsin kaka med syrlig hallonsmak.

Bild: Josefine- at home

2012-10-28

Sovrumsinspiration


Ni har väl inte missat att ställa tillbaka klockan då vi gått in på vintertid? Extra lyxigt blev det i morse med en extra timmes sömn. På tal om sömn så kommer här bilder på några fint stylade sovrumsmiljöer som har en gemensam färgskala. Grått och vitt passar väldigt bra i ett sovrum då en sval och lugnande känsla infinner sig. Någon möbel eller sak i trä blir extra fint att sätta till för att ge värme till inredningen. Detta gäller såväl gröna växter. Hoppas ni får en fortsatt solig och fin söndag!

Bilder: 1. H&M Home 2. Alvhem 3. IKEA Pressbild

2012-10-23

Words & ideas can change the world


När vi var i Bangkok stod shopping högt på aktivitetslistan även fast vi inte kom hem med alltför många påsar. Vi var förnuftiga och övervägde om vi verkligen behövde saken eller klädesplagget innan vi köpte något. På shoppingcenter Siam Discovery upptäckte vi Goodjob, en trevlig liten butik som säljer kontorsmaterial och accessoarer. Här hittade vi massor av fina saker, vi köpte nytt fodral till iPaden och till våra iPhones. De fina anteckningsböckerna och pennorna fick även följa med hem till Malmö. Ett shoppingtips om ni är i Bangkok!

Bilder: Josefine- at home

2012-10-22

Lite mer Thailand


Nu har vi varit hemma i lite mer än två veckor och min solbränna börjar bli ett minne blott. Jag saknar Thailand och inte bara för värmens skull utan även den otroligt goda maten.Varje dag åt vi massor av frukt på stranden och till lunch blev det ofta grillad kyckling med spicy papayasallad. Jag vågade dock inte testa Angry birds-frikadellerna som serverades i en liten by utanför Bangkok. 

Bilder: Josefine- at home

2012-10-21

Trettio


För en vecka sedan fyllde jag 30 år men lyckades tråkigt nog bli sjuk på min födelsedag. Den planerande födelsedagsbrunchen blev inställd och jag och sambon stod med ett kylskåp överfyllt med cupcakes, juicer, macarones och andra godsaker. Ett i-landsproblem utan dess like. Då det inte blev någon tårta på min födelsedag så har jag fått njuta av prinsesstårta denna helgen istället. Av min kära syster fick jag jättefina tallrikar från Marimekko. Tack söta Sofie!

Bild: Josefine- at home

2012-10-19

Nytt på hyllan


Några nyinköpa små skålar från Bolia som har en hel del fint i sitt sortiment just nu. Perfekta till salt och peppar och fina att ställa fram på matbordet. Då var det helg igen och jag önskar er en härlig sådan!

Bild: Josefine- at home

2012-10-16

The J.T House


Både jag och min sambo är väldigt förtjusta i Bangkok så vi valde att spendera fyra dagar i den thailändska huvudstaden innan vi återvände till Sverige. Under sista dagen besökte vi den här stillsamma och gröna oasen som ligger mitt i stadens centrum. The Jim Thompson House är ett fint litet museum som består av några vackra hus och en tropisk trädgård. Amerikanaren Jim Thompson är välkänd bland thailändarna och är grundaren till Thai Silk Company. Sedan han spårlöst försvann 1967 under en vandring i den Malaysiska djungeln är hans hem ett välbesökt museum. Väl värt ett besök om ni planerar att spendera några dagar i miljonstaden Bangkok.

Bilder: Josefine- at home 

2012-10-11

Underbara Thailand


Blogginläggen har tyvärr lyst med sin frånvaro men nu är jag tillbaka efter en månads semester i underbara Thailand. Utvilad och med ny energi. Hela sommaren har varit hektisk rent jobbmässigt då jag varit med om en ombyggnad och ett säsongsbyte på Ilva där jag arbetar som dekoratör. Jag och sambon valde därför att ta vår semester lite senare och nästan hela september spenderade vi på olika platser i vårt favoritland Thailand. Under två härliga dagar bodde vi på det här häftiga hotellet, Bari Lamai som ligger i Rayong på den thailändska östkusten. Fler bilder från vår resa kommer.

Bilder: Josefine- at home